Go Back
+ servings
Scones med rågmjöl

Receptet - Så gör du:

Scones med rågmjöl

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör härliga scones med rågmjöl snabbt och enkelt till en fin frukost, ett gott kvällsthé, eller till när som helst egentligen. Dessa scones med rågmjöl är otroligt goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
 

  • 4,5 dl rågmjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl filmjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Blanda rågmjöl, vetemjöl, salt, och bakpulver i en stor skål eller bunke.
  • Hyvla ned smöret i blandningen, och smula till mjölet blivit grynigt.
  • Tillsätt filmjölken. Tillsätt lite mer om det är torrt.
  • Forma sconesen, och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda dina scones på 250°C i mitten av ugnen i 10 minuter.
  • Färdigt! Ta ut och låt svalna. Njut av dina scones med rågmjöl!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Scones med rågmjöl