Go Back
+ servings
Chili i slow cooker

Receptet - Så gör du:

Chili i slow cooker

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna chili i slow cooker är lätt att göra och fullpackad av smak. Den perfekta måltiden att tillaga i en slow cooker när man önskar ett värmande och mättande mål mat!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 500 g nötfärs
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 st paprikor, hackade (röda, gula eller orange)
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 150 g tomatpuré
  • 1 st buljongtärning (kyckling eller nöt) + vatten
  • 800 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor (sköljda och avrunna)
  • 400 g svarta bönor (sköljda och avrunna)

Instruktioner

  • Värm olivoljan i en stor stekpanna på spisen på medelhög värme. Tillsätt löken i pannan och fräs tills den mjuknat, cirka 2 minuter.
  • Tillsätt färsen i pannan och fräs tills den fått färg, bryt sönder bitar med en sked eller spatel.
  • Tillsätt vitlöken i pannan och fräs under omrörning i 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen. Överför innehållet i stekpannan till slow cookern.
  • Tillsätt hackad paprika, chilipulver, spiskummin, oregano, paprika, socker, salt, svartpeppar, tomatpuré, buljong och krossade tomater i slow cookern. Rör om.
  • Rör försiktigt ner sköljda kidneybönor och svarta bönor.
  • På med locket och tillaga i slow cookern på låg värme i 6 till 8 timmar eller på hög värme i 3 till 4 timmar.
  • Färdigt! Servera din chili i slow cooker med din dina favorittillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chili i slow cooker