Denna chili i slow cooker är lätt att göra och fullpackad av smak. Den perfekta måltiden att tillaga i en slow cooker när man önskar ett värmande och mättande mål mat!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 3 timmart
Totalt 3 timmart15 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
1mskolivolja
1stgul lök, hackad
500gnötfärs
2stvitlöksklyftor, hackade
2stpaprikor, hackade (röda, gula eller orange)
2mskchilipulver
1mskmald spiskummin
1msktorkad oregano
2tskpaprikapulver
1tskströsocker
1tsksalt
½tsksvartpeppar
150gtomatpuré
1stbuljongtärning (kyckling eller nöt) + vatten
800gkrossade tomater
400gkidneybönor (sköljda och avrunna)
400gsvarta bönor (sköljda och avrunna)
Instruktioner
Värm olivoljan i en stor stekpanna på spisen på medelhög värme. Tillsätt löken i pannan och fräs tills den mjuknat, cirka 2 minuter.
Tillsätt färsen i pannan och fräs tills den fått färg, bryt sönder bitar med en sked eller spatel.
Tillsätt vitlöken i pannan och fräs under omrörning i 30 sekunder. Ta kastrullen från värmen. Överför innehållet i stekpannan till slow cookern.
Tillsätt hackad paprika, chilipulver, spiskummin, oregano, paprika, socker, salt, svartpeppar, tomatpuré, buljong och krossade tomater i slow cookern. Rör om.
Rör försiktigt ner sköljda kidneybönor och svarta bönor.
På med locket och tillaga i slow cookern på låg värme i 6 till 8 timmar eller på hög värme i 3 till 4 timmar.
Färdigt! Servera din chili i slow cooker med din dina favorittillbehör!