Go Back
+ servings
Mandelmusslor med mandelmjöl

Receptet - Så gör du:

Mandelmusslor med mandelmjöl

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör enkelt dessa riktigt goda mandelmusslor med mandelmjöl som är ljuvliga tillsammans med exempelvis grädde och bär eller sylt! Goda året om, inte bara till påsk eller jul!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 35 stycken

Ingredienser
 

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Tärna smöret och blanda alla ingredienser i en skål till en deg, och låt stå i kylen i åtminstone 1 timme.
  • Sätt ugnen på 200°C. Ta ut degen ur kylen och tryck ut i formar.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 10 minuter.
  • Låt svalna i formarna.
  • Njut av dina mandelmusslor med mandelmjöl!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mandelmusslor med mandelmjöl