Go Back
+ servings
Bröd med torrjäst i långpanna

Receptet - Så gör du:

Bröd med torrjäst i långpanna

5/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett riktigt enkelt bröd med torrjäst i långpanna som ger riktigt fint resultat. Det mesta gör sig självt med detta härliga bröd, låt jäsa två gånger och sen in i ugnen i cirka 15 minuter!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 långpanna

Utrustning

Ingredienser
 

  • 12 dl vetemjöl (eller 7 dl vetemjöl, 5 dl rågsikt)
  • 14 g (1 påse) torrjäst
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk sirap
  • valfritt: 1 dl valfria frön (exempelvis solrosfrön)

Instruktioner

  • Blanda mjöl, jäst, salt, och eventuellt frön i en stor bunke.
  • Blanda mjölken och sirapen i en kastrull och värm ljummen. Blanda med mjölblandningen till en jämn, enhetlig och smidig deg, tillsätt eventuellt mer mjöl.
  • Låt jäsa under kökshandduk i 1 timme.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela degen jämnt i den. Låt degen jäsa på nytt i cirka 30 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen, sätt ugnen på 225°C.
  • Grädda brödet i nedre tredjedelen av i 15 minuter på 225°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna på plåten med en bakduk ovanpå.
  • Njut av ditt bröd med torrjäst i långpanna.
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bröd med torrjäst i långpanna