Detta är ett riktigt enkelt bröd med torrjäst i långpanna som ger riktigt fint resultat. Det mesta gör sig självt med detta härliga bröd, låt jäsa två gånger och sen in i ugnen i cirka 15 minuter!
Blanda mjöl, jäst, salt, och eventuellt frön i en stor bunke.
Blanda mjölken och sirapen i en kastrull och värm ljummen. Blanda med mjölblandningen till en jämn, enhetlig och smidig deg, tillsätt eventuellt mer mjöl.
Låt jäsa under kökshandduk i 1 timme.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela degen jämnt i den. Låt degen jäsa på nytt i cirka 30 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen, sätt ugnen på 225°C.
Grädda brödet i nedre tredjedelen av i 15 minuter på 225°C.
Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna på plåten med en bakduk ovanpå.