En ljuvligt god, klassisk Rice Krispies-tårta med spröd margäng och en härlig chokladkräm. Rolig att göra och riktigt god till fikat eller alla möjliga tänkbara festligheter.
Förberedelser 25 minuterminuter
Tillagning 35 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 1tårta
Ingredienser
Rice Krispies-maräng
3stäggvitor
3dlRice Krispies
2,5dlströsocker
Chokladkrämen
1dlvatten
1stäggula
60gmörk choklad
2mskvetemjöl
1dlflorsocker
50gsmör
Topping
50gmörk choklad
2dlvispgrädde
Instruktioner
Rice Krispies-maräng
Sätt ugnen på 150°C.
I en skål eller bunke, vispa till äggvitorna så de blir ett hårt skum, gärna med elvisp.
Tillsätt sockret samtidigt som du vispar vidare tills du får en blank blandning, minst 5 minuter.
Blanda försiktigt i Rice Krispies.
Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper som smörjs med smör. Bred ut marängen jämnt i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen på 150°C i 30-35 minuter, tills det släpper från pappret.
Ta ut ur ugnen och låt svalna, och dela marängen i två lika stora delar.
Chokladkrämen
Tillsätt vatten och vetemjöl i en kastrull på spisvärme och vispa till en fyllig smet.
Ta bort från värmen tillsätt choklad och smör. Rör om tills att smöret och chokladen har smält helt.
Tillsätt äggula och florsocker, och vispa så chokladkrämen är jämn och enhetlig.
Sätta ihop och garnera
På den ena maränghalvan, bred på chokladkrämen. Ovanpå chokladkrämen, toppa med vispad vispgrädde, och lägg sedan på den andra maränghalvan.
Smält den mörka chokladen till garneringen via ett vattenbad eller en skål i mikrovågsugn.
Ringla chokladen över marängen.
Färdigt! Ställ in i kylen lite kort innan servering.