Go Back
+ deciliter

Receptet - Så gör du:

Fransk smörkräm

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna franska smörkräm är krämig, luftig och silkeslen, precis som en riktigt bra fransk smörkräm ska vara. Enkel, snabb, och riktigt god att göra.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 deciliter

Ingredienser
 

  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 6 st äggulor, rumstempererade
  • 1 nypa salt
  • 350 g osaltat smör, rumstempererat och tärnat
  • 2 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Blanda sockret och vattnet i en liten kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme. Utan att röra, låt sockerblandningen koka upp försiktigt. Under tiden, tillsätt äggulor och salt till en stor bunke. Vispa äggulorna på medelhastighet, gärna med elvisp, tills de är mycket fluffiga, ca 5 minuter.
  • När sockret har nått kokande temperatur, tillsätt det till de vispade äggulorna. Fortsätt vispa ägg- och sockerblandningen.
  • Tillsätt det rumstempererade smöret, en matsked i taget. Låt varje portion smör blandas helt in i ägg-sockerblandningen innan du lägger till nästa bit.
  • Tillsätt vaniljextraktet. Vispa smörkrämen i ytterligare 3 minuter. Smörkrämen ska se luftig och fluffig ut.
  • Färdigt! Använd smörkrämen omedelbart efter önskemål eller förvara i 3 till 4 dagar i en täckt behållare i kylen.
  • Njut av din franska smörkräm!
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Fransk smörkräm
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!