Denna franska smörkräm är krämig, luftig och silkeslen, precis som en riktigt bra fransk smörkräm ska vara. Enkel, snabb, och riktigt god att göra.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 10deciliter
Ingredienser
3dlströsocker
0,5dlvatten
6stäggulor, rumstempererade
1nypasalt
350gosaltat smör, rumstempererat och tärnat
2tskvaniljextrakt
Instruktioner
Blanda sockret och vattnet i en liten kastrull. Sätt kastrullen på medelvärme. Utan att röra, låt sockerblandningen koka upp försiktigt. Under tiden, tillsätt äggulor och salt till en stor bunke. Vispa äggulorna på medelhastighet, gärna med elvisp, tills de är mycket fluffiga, ca 5 minuter.
När sockret har nått kokande temperatur, tillsätt det till de vispade äggulorna. Fortsätt vispa ägg- och sockerblandningen.
Tillsätt det rumstempererade smöret, en matsked i taget. Låt varje portion smör blandas helt in i ägg-sockerblandningen innan du lägger till nästa bit.
Tillsätt vaniljextraktet. Vispa smörkrämen i ytterligare 3 minuter. Smörkrämen ska se luftig och fluffig ut.
Färdigt! Använd smörkrämen omedelbart efter önskemål eller förvara i 3 till 4 dagar i en täckt behållare i kylen.
Njut av din franska smörkräm!
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Fransk smörkräm
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!