Go Back
+ servings
Varm hallonsås

Receptet - Så gör du:

Varm hallonsås

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en himmelskt god varm hallonsås som är enkel att slänga ihop och passar perfekt till en kaka eller glass!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 150 g hallon, färska eller frysta
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 skvätt citronsaft (valfritt)

Instruktioner

  • Börja med att tina hallonen genom att ställa fram dem, om de är frysta.
  • Tillsätt samtliga ingredienser till en kastrull och mixa med stavmixer till en slät blandning.
  • Låt den mixade såsen passera genom en finmaskig sil för att avlägsna fröna.
  • Koka upp blandningen och låt puttra under omrörning i cirka 5 minuter.
  • Servera direkt eller förvara i kylen och värm upp inför servering (rör om innan serveringen om den värms på nytt).
  • Njut av din varma hallonsås!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Varm hallonsås