Detta är en otroligt god och enkel vegansk lemon curd som är härligt syrlig och söt, med en fin konsistens och perfekt balans mellan smakerna!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 10portioner
Ingredienser
2,5dlosötad mandelmjölk eller osötad kokosmjölk
1,25dlfärskpressad citronsaft
1mskcitronskal
2,5dlströsocker
2mskmajsstärkelse/maizena
2mskveganskt smör
¼tskgurkmeja för färgen, valfritt
liten nypa salt, valfritt
Instruktioner
Tillsätt samtliga ingredienser till en liten kastrull och sätt på värmen på medelvärme. Vispa ofta om i kastrullen tills att blandningen tjocknar, cirka 5-10 minuter.
Lemon curden kommer att vara ganska tunn och rinnig medan den fortfarande är varm, vilket är helt okej, och du kan även servera den så direkt om så önskas. För en fylligare konsistens, kyl den i några timmar eller över natten.
Servera exemplevis med kex, scones, pannkakor, crepes, toast, våfflor, muffins eller som ett lager i en citronkaka.
Njut av din veganska lemon curd! Håller i kylen i upp till 5 dagar.