Go Back
+ servings
Vegansk lemon curd

Receptet - Så gör du:

Vegansk lemon curd

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en otroligt god och enkel vegansk lemon curd som är härligt syrlig och söt, med en fin konsistens och perfekt balans mellan smakerna!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl osötad mandelmjölk eller osötad kokosmjölk
  • 1,25 dl färskpressad citronsaft
  • 1 msk citronskal
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse/maizena
  • 2 msk veganskt smör
  • ¼ tsk gurkmeja för färgen, valfritt
  • liten nypa salt, valfritt

Instruktioner

  • Tillsätt samtliga ingredienser till en liten kastrull och sätt på värmen på medelvärme. Vispa ofta om i kastrullen tills att blandningen tjocknar, cirka 5-10 minuter.
  • Lemon curden kommer att vara ganska tunn och rinnig medan den fortfarande är varm, vilket är helt okej, och du kan även servera den så direkt om så önskas. För en fylligare konsistens, kyl den i några timmar eller över natten.
  • Servera exemplevis med kex, scones, pannkakor, crepes, toast, våfflor, muffins eller som ett lager i en citronkaka.
  • Njut av din veganska lemon curd! Håller i kylen i upp till 5 dagar.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk lemon curd