Go Back
+ servings
Veganska kladdkakemuffins

Receptet - Så gör du:

Veganska kladdkakemuffins

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör snabbt och enkelt veganska kladdkakemuffins som är riktigt goda och saftiga med detta härliga recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 muffins

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havremjölk eller sojamjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Tillsätt alla ingredienser till en skål eller bunke, och blanda ihop till en klumpfri smet.
  • Fördela smeten i åtta muffinspapper ovanpå en bakplåt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 8-10 minuter. Ju kortare gräddningstid, desto kladdigare blir de.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Man kan sikta på florsocker på dem om man vill.
  • Njut av dina veganska kladdkakemuffins!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Veganska kladdkakemuffins