Denna veganska vaniljkräm är perfekt till alla möjliga typer av desserter. Snabb, enkel och smidig att göra, med en ljuvligt len konsistens!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 5deciliter
Ingredienser
5dlosötad mandelmjölk (eller sojamjölk)
0,5dlströsocker
3mskpotatisstärkelse
2mskmajsstärkelse/maizena
2mskveganskt smör
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Tillsätt mandelmjölk, strösocker, potatisstärkelse och majsstärkelse/maizena till en kastrull. Vispa innehållet i kastrullen för att blanda. Tillsätt det veganska smöret och vaniljextraktet.
Värm på kastrullen på medelvärme, och vispa konstant med visp tills smöret smält. Låt stå på värmen och vispa konstant tills vaniljkrämen tjocknar. Det kommer att tjockna när blandningen nästan kokar upp.
Ta bort från värmen så snart det har tjocknat, lägg över i en skål eller djup tallrik och täck med exempelvis plastfolie. Låt svalna i 20 minuter innan den förs över till kylen.
Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
När den väl har svalnat kommer krämen att ha tjocknat ännu mer, det är normalt. Överfö till en mixer och mixa i 10-15 sekunder. Detta steg kommer att göra krämen slätare och lite luftigare.
Nu är din veganska vaniljkräm färdig och redo att användas till dina favoritdesserter! Kan förvaras i kylen i upp till 5 dagar.
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk vaniljkräm
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!