Go Back
+ servings
Tårtbotten i långpanna

Receptet - Så gör du:

Tårtbotten i långpanna

4.6/5 baserat på 34 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Att använda långpanna för att göra tårtbotten är ett riktigt bra sätt att få en riktigt saftig, mjuk och luftig tårtbotten. Gör en långpanna med detta enkla recept, som är snabbt, enkelt och riktigt gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Utrustning

Ingredienser
 

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 5 st rumstempererade ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en skål, vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Låt detta ta den tid som krävs, cirka 12 minuter.
  • Plocka fram en bunke och blanda potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt till äggsockerblandningen och rör om, så det precis blandas väl.
  • Täck din långpanna (med måtten cirka 30x40 cm) med bakplåtspapper och fördela ut smeten.
  • Ställ in i ugnen på ett galler i den nedre tredjedelen av ugnen, och grädda i ca 10-12 minuter. Testa om tårtbotten är klar genom att sticka ned en tandpetare i den, tandpetaren ska vara helt torr.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Vänd efter några minuter upp på galler.
  • Njut av din tårtbotten tillagad i långpanna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tårtbotten i långpanna