Denna klassiska amerikanska smörkräm kräver bara några få ingredienser och blir färdig efter bara några få steg. Perfekt för tårtor och cupcakes!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 1sats
Ingredienser
110gosaltat smör, rumstempererat
5dlflorsocker, siktat
1stliten nypa salt
2tskvaniljextrakt
0,5msktill 1 msk mjölk efter behov
Instruktioner
Kombinera smöret (rumstempererat), florsockret och vaniljextraktet i en skål, och ha en stavmixer redo.
Börja mixa på låg hastighet tills sockret är blandat med smöret. Öka sedan mixerhastigheten till hög och vispa tills blandningen är slät och fluffig, vilket bör ta cirka 2 minuter.
Justera konsistensen med en skvätt mjölk efter behov.
Din amerikanska smörkräm är färdig! Använd direkt eller förvara den i kylen i en lufttät behållare, men efter att den har varit i kylen, låt den stå i rumstemperatur tills den kommer tillbaka till rumstemperatur innan den används till exempelvis en tårta eller cupcake.