Go Back
+ servings
Amerikansk smörkräm

Receptet - Så gör du:

Amerikansk smörkräm

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna klassiska amerikanska smörkräm kräver bara några få ingredienser och blir färdig efter bara några få steg. Perfekt för tårtor och cupcakes!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 110 g osaltat smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker, siktat
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 msk till 1 msk mjölk efter behov

Instruktioner

  • Kombinera smöret (rumstempererat), florsockret och vaniljextraktet i en skål, och ha en stavmixer redo.
  • Börja mixa på låg hastighet tills sockret är blandat med smöret. Öka sedan mixerhastigheten till hög och vispa tills blandningen är slät och fluffig, vilket bör ta cirka 2 minuter.
  • Justera konsistensen med en skvätt mjölk efter behov.
  • Din amerikanska smörkräm är färdig! Använd direkt eller förvara den i kylen i en lufttät behållare, men efter att den har varit i kylen, låt den stå i rumstemperatur tills den kommer tillbaka till rumstemperatur innan den används till exempelvis en tårta eller cupcake.
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Amerikansk smörkräm