Gör din egna ajvar relish med detta, snabba, enkla, och ljuvligt goda recept. Ajvar relish är en blandning av härliga röda paprikor, aubergine (valfritt) och en handfull andra ingredienser, som är otroligt mångsidig och kan användas till många olika rätter.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 40 minuterminuter
Portioner 8portioner
Ingredienser
4ströda paprikor
1stmedelstor aubergine (valfritt)
0,8dlolivolja
2tskvitvinäger
salt och peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 235°C.
Klä en medelstor bakplåt med bakplåtspapper.
Skär din aubergine i stora skivor och placera ut dem på plåten. Skär de röda paprikorna i halvor och lägg även dem på plåten. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut från ugnen och lägg bitarna i en kastrull och sätt på locket. Låt stå i 20 minuter.
Efter 20 minuter, avlägsna skalet från auberginen. Skala även paprikan, ta bort kärnan och fröna.
Tillsätt vitlöken, aubergine och paprika till en mixer. Tillsätt även olja och vinäger i matberedaren och salt och peppar (man kan justera kryddorna senare).
Mixa så att en jämn konsistens uppnås.
Ta en medelstor kastrull och töm mixerns innehåll ner i kastrullen.
På låg värme, sjud innehållet i cirka en halvtimme, se till att du rör om ofta. Det ska bli tjockare under tiden det puttrar.
Om du tror att det behöver mer salt och peppar, tillsätt lite vid det här laget och rör om.
Ta av från värmen och låt svalna. Servera direkt eller för över till en förseglingsbar burk som förvaras i kylen.
Njut av din ajvar relish!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Ajvar relish
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!