Detta recept på amerikansk äppelkaka med inspiration från USA ger en härligt saftig, enkel och smakrik äppelkaka som alla uppskattar!
Förberedelser 30 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 10bitar
Ingredienser
Äppelkakan
3,75dlvetemjöl
2,5tskbakpulver
2dlströsocker
1ststort rött äpple, skalat och grovt hackat
2stägg
1tskvaniljsocker
1,25dlrapsolja
1,25dlgrekisk yoghurt
Toppingen
0,75dlströsocker
1tskkanel
1msksmör, smält
1dlmandelspån
Instruktioner
Värm ugnen till 180°C. Smörj och klä en rund kakform, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
I en stor skål, blanda mjöl, bakpulver, socker, och vaniljsocker. Tillsätt hackat äpple och rör om för att kombinera ingredienserna i skålen.
Tillsätt ägg, olja och yoghurt i en separat skål. Vispa hastigt bara för att bryta upp äggulorna.
Tillsätt skålen med våta ingredienser till skålen med torra ingredienser, och blanda försiktigt tills att allt blandas. Se dock till att du inte överblanda. Häll smeten i den förberedda formen.
För att göra kanel- och mandeltoppningen, kombinera kanel, socker, smör och mandelspån. Blanda ihop tills det blidas saftiga klumpar. Strö toppingen över tårtsmeten.
Grädda kakan i cirka 30-35 minuter. Man kan kontrollera att kakan är klar när en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
Ta ut ur ugnen och flytta över kakan till ett galler för att låta svalna helt.