Go Back
+ servings
Rökt tofu

Receptet - Så gör du:

Rökt tofu

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Så här kan du enkelt göra din egna rökta tofu hemma som blir riktigt god, och dessutom med bara fyra ingredienser. Perfekt till varmrätter, sallader, och mellanmål!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g fast tofu, skuren i centimetertjocka skivor
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk Liquid Smoke (krydda som oftast hittas i kryddhyllan)

Instruktioner

  • Låt tofun rinna av och skiva upp tofun.
  • Rör ihop sojasås, vinäger och Liquid Smoke i en liten skål.
  • Lägg tofuskivorna i en liten grundlig form och häll marinaden över dem.
  • Låt tofun stå i marinaden i minst 30 minuter i rumstemperatur, eller övertäckt i kylen i upp till 24 timmar.
  • Värm ugnen till 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Fördela ut tofuskivorna på bakplåten i ett enda lager.
  • Grädda tofun i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Vänd på tofubitarna efter halva tiden.
  • Ta ut tofun ur ugnen och njut av din hemmagjorda rökta tofu!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rökt tofu