Så här kan du enkelt göra din egna rökta tofu hemma som blir riktigt god, och dessutom med bara fyra ingredienser. Perfekt till varmrätter, sallader, och mellanmål!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
400gfast tofu, skuren i centimetertjocka skivor
3msksojasås
2mskrisvinäger
1tskLiquid Smoke (krydda som oftast hittas i kryddhyllan)
Instruktioner
Låt tofun rinna av och skiva upp tofun.
Rör ihop sojasås, vinäger och Liquid Smoke i en liten skål.
Lägg tofuskivorna i en liten grundlig form och häll marinaden över dem.
Låt tofun stå i marinaden i minst 30 minuter i rumstemperatur, eller övertäckt i kylen i upp till 24 timmar.
Värm ugnen till 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Fördela ut tofuskivorna på bakplåten i ett enda lager.
Grädda tofun i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Vänd på tofubitarna efter halva tiden.
Ta ut tofun ur ugnen och njut av din hemmagjorda rökta tofu!