Go Back
+ servings
Syltade trattkantareller

Receptet - Så gör du:

Syltade trattkantareller

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör detta goda recept på syltade trattkantareller med färskplockade eller frysta, förkokade trattkantareller. Ett gott tillägg till sallader, pajer och kötträtter.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 2 små burkar

Ingredienser
 

  • 1 kg färska trattkantareller, rensade
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymalen peppar
  • valfritt: 4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • valfritt: 2 st röd chili, tunt skivade

Instruktioner

  • Koka upp vinäger, vatten och socker i en kastrull och tillsätt trattkantarellerna och alla andra ingredienser. Låt koka upp, och sänk sedan värmen och låt puttra i 10-15 minuter.
  • Fyll upp kastrullens innehåll i varma, torra glasburkar som kan förseglas. Fyll på så burken fylls och skruva på locket.
  • Färdigt! Förvara burkarna svalt och mörkt. Njut av dina syltade trattkantareller!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Syltade trattkantareller