Gör detta goda recept på syltade trattkantareller med färskplockade eller frysta, förkokade trattkantareller. Ett gott tillägg till sallader, pajer och kötträtter.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 2små burkar
Ingredienser
1kgfärska trattkantareller, rensade
2dlvitvinsvinäger
1dlvatten
2,5dlströsocker
1msksalt
1tsknymalen peppar
valfritt: 4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
valfritt: 2 st röd chili, tunt skivade
Instruktioner
Koka upp vinäger, vatten och socker i en kastrull och tillsätt trattkantarellerna och alla andra ingredienser. Låt koka upp, och sänk sedan värmen och låt puttra i 10-15 minuter.
Fyll upp kastrullens innehåll i varma, torra glasburkar som kan förseglas. Fyll på så burken fylls och skruva på locket.
Färdigt! Förvara burkarna svalt och mörkt. Njut av dina syltade trattkantareller!