Lär dig mer om hur du gör ljuvliga kokta jordärtskockor med detta recept. De får en söt, nötig smak, och jag föredrar faktiskt mina jordärtskockor skalade och kokta enligt detta recept!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
800gjordärtskocka
1ststor skvätt citronsaft
salt
peppar
lite olja
Instruktioner
Skala dina jordärtskockor och ta bort roten, och skär upp i mindre tärningar eller skivor som är jämnstora så de kokas jämnt.
Lägg i en kastrull och täck med vatten. Pressa ned lite citronsaft i vattnet. Detta hjälper också med att jordärtskockorna behåller sin fina färg.
Låt koka i cirka 5-8 minuter, tills att jordärtskockorna är mjuka men fortfarande erbjuder lite tuggmotstånd. Tiden beror lite på storleken på bitarna.
Häll ut vattnet och krydda sedan jordärtskockan med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft och lite rapsolja.