Go Back
+ servings
Kokta jordärtskockor

Receptet - Så gör du:

Kokta jordärtskockor

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lär dig mer om hur du gör ljuvliga kokta jordärtskockor med detta recept. De får en söt, nötig smak, och jag föredrar faktiskt mina jordärtskockor skalade och kokta enligt detta recept!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g jordärtskocka
  • 1 st stor skvätt citronsaft
  • salt
  • peppar
  • lite olja

Instruktioner

  • Skala dina jordärtskockor och ta bort roten, och skär upp i mindre tärningar eller skivor som är jämnstora så de kokas jämnt.
  • Lägg i en kastrull och täck med vatten. Pressa ned lite citronsaft i vattnet. Detta hjälper också med att jordärtskockorna behåller sin fina färg.
  • Låt koka i cirka 5-8 minuter, tills att jordärtskockorna är mjuka men fortfarande erbjuder lite tuggmotstånd. Tiden beror lite på storleken på bitarna.
  • Häll ut vattnet och krydda sedan jordärtskockan med salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft och lite rapsolja.
  • Njut av dina kokta jordärtskockor!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kokta jordärtskockor