Rotselleripuré är ett härligt alternativ till potatismos med sin söta, nötiga smak. En vacker kombination av friska smaker som passar perfekt till exempelvis kött och såser.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
300grotselleri, skuren i små bitar
20gosaltat smör
1,5dlmjölk
1stnypa salt
1stnypa cayennepeppar
1stkläm citronsaft
Instruktioner
Skala rotsellerin med en potatisskalare för att ta bort det hårda skalet. Skär upp i små bitar.
I en större kastrull med locket på, mjuka upp rotselleribitarna i smöret på spisen på medelvärme i 5 minuter.
Tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om. Låt sjuda på låg värme i 10 minuter tills rotsellerin är helt mjuk.
Ta bort från spisen och använd en stavmixer eller stationär mixer för att mixa till en slät puré. Tillsätt eventuellt en skvätt extra mjölk för en krämigare konsistens om det ser ut att behövas.
När purén är slät, tillsätt en liten skvätt citronsaft. Håll varmt till servering genom att täcka för med exempelvis ett kastrullock.