Detta är en enkel pavlova som är utan krångel och där man bara behöver vispa och blanda ingredienserna i en skål. Toppa med dina favoritbär!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet10 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
2stäggvitor
1,5dlflorsocker
½tskvaniljextrakt
1tskmajsstärkelse
1tskäppelcidervinäger
3mskkokande varmt vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
Tillsätt äggvitorna i en skål eller bunke och vispa på hög hastighet med elvisp tills man fått ett riktigt fast skum.
Sikta ned stösockret och majsmjölet tillsammans med äggvitorna och övriga ingredienser. Rör om med spatel.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Bred ut blandningen så den bildar en cirkel som har en diameter på ungefär 20 cm.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter, växla sedan ner värmen till 120 grader och grädda på den temperaturen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna på eftervärmen.
Toppa med god grädde och bär! Njut av din enkla pavlova!