Go Back
+ servings
Enkel pavlova

Receptet - Så gör du:

Enkel pavlova

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en enkel pavlova som är utan krångel och där man bara behöver vispa och blanda ingredienserna i en skål. Toppa med dina favoritbär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 3 msk kokande varmt vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • Tillsätt äggvitorna i en skål eller bunke och vispa på hög hastighet med elvisp tills man fått ett riktigt fast skum.
  • Sikta ned stösockret och majsmjölet tillsammans med äggvitorna och övriga ingredienser. Rör om med spatel.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut blandningen så den bildar en cirkel som har en diameter på ungefär 20 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter, växla sedan ner värmen till 120 grader och grädda på den temperaturen i 45 minuter. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna på eftervärmen.
  • Toppa med god grädde och bär! Njut av din enkla pavlova!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel pavlova