Go Back
+ servings
Rostade havregryn

Receptet - Så gör du:

Rostade havregryn

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett riktigt gott och enkelt recept på rostade havregryn som är ett riktigt gott och snabbt alternativ till granola.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 2 tsk rapsolja eller olivolja
  • 1 tsk osaltat smör
  • 1,25 dl havregryn
  • 0,25 tsk kanel
  • 1 tsk farinsocker

Instruktioner

  • Värm olja och smör i en liten stekpanna på medelhög värme.
  • Tillsätt havregryn och rör om. Strö över kanel och rör om tills havren är ljust gyllenbrun, ca 4 minuter.
  • Avlägsna från värmen. Strö över farinsocker och rör om.
  • Bred ut havren på en tallrik för att låta svalna helt innan servering, eller kyl i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rostade havregryn