Go Back
+ servings
Picklad rödlök utan ättika

Receptet - Så gör du:

Picklad rödlök utan ättika

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna picklade rödlök utan ättika är härligt söt och syrlig på samma gång. I detta recept behövs ingen ättika eller vinäger, och det är riktigt snabbt, enkelt och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 2 st medelstora rödlökar
  • 1,25 dl färsk citronsaft
  • 1 msk salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och skiva din lök i ringar som sedan görs ett snitt på så de blir en öppen båge. Jag föredrar att göra skivorna cirka 0,5 cm tjocka.
  • I en skål, blanda alla ingredienser tillsammans med rödlöken. Blanda ordentligt genom att röra om noggrant.
  • För över till en lufttät burk och förvara sedan i kylen över natten. Löken kommer att vara som mest krispig inom några dagar efter att receptet först görs, och kommer sedan gradvis att mjukna med tiden.
  • Servera som önskas och njut!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Picklad rödlök utan ättika