Denna picklade rödlök utan ättika är härligt söt och syrlig på samma gång. I detta recept behövs ingen ättika eller vinäger, och det är riktigt snabbt, enkelt och gott!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 1burk
Ingredienser
2stmedelstora rödlökar
1,25dlfärsk citronsaft
1msksalt
2,5dlströsocker
1msksvartpeppar
Instruktioner
Skala och skiva din lök i ringar som sedan görs ett snitt på så de blir en öppen båge. Jag föredrar att göra skivorna cirka 0,5 cm tjocka.
I en skål, blanda alla ingredienser tillsammans med rödlöken. Blanda ordentligt genom att röra om noggrant.
För över till en lufttät burk och förvara sedan i kylen över natten. Löken kommer att vara som mest krispig inom några dagar efter att receptet först görs, och kommer sedan gradvis att mjukna med tiden.