Go Back
+ servings
Maränger utan ättika

Receptet - Så gör du:

Maränger utan ättika

4.8/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör några vackra och goda maränger utan ättika med detta recept. Härliga i smaken och riktigt fina i konsistensen blir de med detta recept!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 20 minuter
Portioner 18 maränger

Ingredienser
 

  • 4 st äggvitor
  • 2,5 dl (225 g) florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 140 grader Celsius och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Vispa äggvitorna hårda i en skål, gärna med elvisp. Tillsätt sedan hälften av sockret och allt vaniljextrakt, och vispa igen tills blandningen blir väldigt tjock, fast och blank.
  • Tillsätt resten av sockret och vispa igen, till en tjock blandning.
  • Häll försiktigt ner marängen i en spritspåse, eller använd en sked för att placera ut marängerna på bakplåten. Jag får ungefär 18 stycken i grundreceptet. Marängerna breder ut sig något när de tillagas, så lämna tillräckligt med utrymme mellan varje.
  • Grädda i ugnen i 1 timme, men sänk värmen till 120 grader Celsius efter första halvtimmen.
  • Ta ut ur ugnen och bort från plåten och låt svalna, gärna på ett galler. Förvara i en lufttät burk, eller frys in i upp till 3 månader genom att placera i en behållare med bakpapper mellan varje lager maräng!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Maränger utan ättika