Gör några vackra och goda maränger utan ättika med detta recept. Härliga i smaken och riktigt fina i konsistensen blir de med detta recept!
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet20 minuterminuter
Portioner 18maränger
Ingredienser
4stäggvitor
2,5dl(225 g) florsocker
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Sätt ugnen på 140 grader Celsius och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna hårda i en skål, gärna med elvisp. Tillsätt sedan hälften av sockret och allt vaniljextrakt, och vispa igen tills blandningen blir väldigt tjock, fast och blank.
Tillsätt resten av sockret och vispa igen, till en tjock blandning.
Häll försiktigt ner marängen i en spritspåse, eller använd en sked för att placera ut marängerna på bakplåten. Jag får ungefär 18 stycken i grundreceptet. Marängerna breder ut sig något när de tillagas, så lämna tillräckligt med utrymme mellan varje.
Grädda i ugnen i 1 timme, men sänk värmen till 120 grader Celsius efter första halvtimmen.
Ta ut ur ugnen och bort från plåten och låt svalna, gärna på ett galler. Förvara i en lufttät burk, eller frys in i upp till 3 månader genom att placera i en behållare med bakpapper mellan varje lager maräng!