Go Back
+ servings
Banankaka utan bikarbonat

Receptet - Så gör du:

Banankaka utan bikarbonat

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Otroligt saftig banankaka med härlig banansmak och en mör smulig konsistens gjord utan bikarbonat eller bakpulver! Rör ihop den på bara några minuter med mogna bananer och några få andra basingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 8 skivor

Ingredienser
 

  • 4 st mogna bananer, mosade
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl farinsocker
  • 120 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl, siktat
  • 1 tsk kanel
  • ¼ tsk salt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Smörj en brödform.
  • I en stor bunke, vispa smör och socker tills färgen blir ljus och konsistensen fluffig.
  • Tillsätt ägg, bananer och vaniljsocker tills det precis blandas.
  • Tillsätt gradvis siktat vetemjöl, kanel och salt tills det precis blandas. Blanda inte för mycket. Valfritt: tillsätt nötter och rör om.
  • Häll smeten i den förberedda brödformen. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 55 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i banankakan kommer ut ren.
  • Låt svalna på galler. Skiva upp och servera!
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Banankaka utan bikarbonat