Otroligt saftig banankaka med härlig banansmak och en mör smulig konsistens gjord utan bikarbonat eller bakpulver! Rör ihop den på bara några minuter med mogna bananer och några få andra basingredienser!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 55 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 8skivor
Ingredienser
4stmogna bananer, mosade
1,25dlströsocker
1,25dlfarinsocker
120gosaltat smör, rumstempererat
2stägg
1tskvaniljsocker
3,5dlvetemjöl, siktat
1tskkanel
¼tsksalt
Instruktioner
Värm ugnen till 180°C. Smörj en brödform.
I en stor bunke, vispa smör och socker tills färgen blir ljus och konsistensen fluffig.
Tillsätt ägg, bananer och vaniljsocker tills det precis blandas.
Tillsätt gradvis siktat vetemjöl, kanel och salt tills det precis blandas. Blanda inte för mycket. Valfritt: tillsätt nötter och rör om.
Häll smeten i den förberedda brödformen. Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 55 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i banankakan kommer ut ren.