Denna tomatmarmelad med ingefära är perfekt tillsammans med ost, men även otroligt god till grillad fisk, kycklingrätter eller som smörgåspålägg. Supergod och enkelt att göra, och riktigt fint att ge bort till någon!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet15 minuterminuter
Totalt 1 timmet30 minuterminuter
Portioner 2burkar
Ingredienser
1kghackade, röda tomater
0,5dlströsocker
1tsksalt
0,5dläppelcidervinäger
saften och skalet av en halv citron
2mskriven ingefära
½tskfinhackad vitlök
½tsknymalen svartpeppar
Instruktioner
Rengör citronen noga och riv skalet.
Blanda strösocker, salt, citronskal och citronsaft, samt tomater i en stor kastrull och låt stå i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp på medelhög värme.
Låt puttra i 30 minuter, skrapa botten av kastrullen och rör om då och då. Sänk sedan värmen till medel-låg, och puttra tills tomatmarmeladen är väldigt tjock och reducerad till cirka 3-4 dl (cirka 25 minuter). Skrapa botten av pannan och rör om ofta.
Ta kastrullen från värmen och kyl till rumstemperatur.