Go Back
+ servings
Tomatmarmelad med ingefära

Receptet - Så gör du:

Tomatmarmelad med ingefära

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna tomatmarmelad med ingefära är perfekt tillsammans med ost, men även otroligt god till grillad fisk, kycklingrätter eller som smörgåspålägg. Supergod och enkelt att göra, och riktigt fint att ge bort till någon!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
 

  • 1 kg hackade, röda tomater
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • saften och skalet av en halv citron
  • 2 msk riven ingefära
  • ½ tsk finhackad vitlök
  • ½ tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Rengör citronen noga och riv skalet.
  • Blanda strösocker, salt, citronskal och citronsaft, samt tomater i en stor kastrull och låt stå i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp på medelhög värme.
  • Låt puttra i 30 minuter, skrapa botten av kastrullen och rör om då och då. Sänk sedan värmen till medel-låg, och puttra tills tomatmarmeladen är väldigt tjock och reducerad till cirka 3-4 dl (cirka 25 minuter). Skrapa botten av pannan och rör om ofta.
  • Ta kastrullen från värmen och kyl till rumstemperatur.
Måltid Sås, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Tomatmarmelad med ingefära