En korvstroganoff kan lätt bli full av grädde och fett och tyvärr inte vara det nyttigaste alternativet av dessa anledningar. Här är en magrare, mer nyttig version av korvstroganoff som fortfarande har en riktigt ljuvlig smak!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
600gkycklingstekkorv, kalkonkorv, eller vegansk falukorv
2,5dlfettsnål matgrädde
3,5msktomatpuré
2,5dlpasserade tomater (gärna av italienska märket Mutti)
salt och peppar efter smak
dill efter smak (valfritt)
fullkornsris till fyra personer
Instruktioner
Sätt riset på kokning enligt förpackningens anvisningar.
Skiva korven i strimlor och stek i en panna i lite olivolja.
Tillsätt övriga ingredienser förutom kryddorna. Låt koka upp och puttra i några minuter.
Smaka av med salt och peppar, och eventuellt dill.
Avnjut din nyttiga korvstroganoff med ris och gärna en sallad!