Go Back
+ servings
Sockerkaka med kondenserad mjölk

Receptet - Så gör du:

Sockerkaka med kondenserad mjölk

4.9/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En sockerkaka med kondenserad mjölk får perfekt konsistens och fin, balanserad sötma. Detta är ett enkelt, snabbt, och gott recept på sockerkaka med kondenserad mjölk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 400 g (1 burk) kondenserad mjölk
  • 0,8 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Förvärm en ugn till 180°C och smöra en brödform. Ställ åt sidan så länge.
  • I en bunke, vispa rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Använd helst en elvisp för enkelhetens skull.
  • Tillsätt ett ägg i taget till bunken och vispa efter varje ägg. Tillsätt den kondenserade mjölken och fortsätt vispa tills att smeten blivit jämn och enhetlig.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål, och häll sedan ner i smörsmeten. Rör ihop till en jämn smet som är fri från klumpar, och häll sedan smeten i den smörade brödformen.
  • Grädda sockerkakan i 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen innan den tas ut.
  • Njut av din sockerkaka med kondenserad mjölk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Sockerkaka med kondenserad mjölk