Go Back
+ servings
Kalops med grädde

Receptet - Så gör du:

Kalops med grädde

4.6/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en riktigt god, krämig kalops med god smak och fin, len konsistens. Enkel och god att tillaga.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g nötkött, grytbitar
  • 100 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 1,5 dl grädde
  • 2 st lagerblad
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • salt och vitpeppar

Instruktioner

  • Skär upp köttet i ungefär 3×3 cm bitar och avlägsna överflödigt fett och senor.
  • Grovhacka löken i bitar i bitar i större laget.
  • I en gryta, tillsätt köttbitarna och löken och stek i matfett, ex. olivolja eller margarin, tills det fått färg. Tillsätt sedan vattnet, fonden, lagerbladen, kryddpepparkornen och saltet.
  • Rör om under tiden som du låter kalopsen koka upp. Låt sedan sjuda med locket på i cirka 1,5 timme, vilket är den tid då köttet bör bli mört och fint. Tillsätt morötterna och grädden när det är 30 minuter kvar.
  • Servera med kokt potatis och gärna med rödbetor!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kalops med grädde