Här är en riktigt god, krämig kalops med god smak och fin, len konsistens. Enkel och god att tillaga.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 1 timmet15 minuterminuter
Totalt 1 timmet25 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
500gnötkött, grytbitar
100gmorötter
1stgul lök
1,5mskkoncentrerad kalvfond
1,5dlgrädde
2stlagerblad
6stkryddpepparkorn
1mskvetemjöl
6dlvatten
salt och vitpeppar
Instruktioner
Skär upp köttet i ungefär 3×3 cm bitar och avlägsna överflödigt fett och senor.
Grovhacka löken i bitar i bitar i större laget.
I en gryta, tillsätt köttbitarna och löken och stek i matfett, ex. olivolja eller margarin, tills det fått färg. Tillsätt sedan vattnet, fonden, lagerbladen, kryddpepparkornen och saltet.
Rör om under tiden som du låter kalopsen koka upp. Låt sedan sjuda med locket på i cirka 1,5 timme, vilket är den tid då köttet bör bli mört och fint. Tillsätt morötterna och grädden när det är 30 minuter kvar.