Go Back
+ servings
Våffelsmet med ägg

Receptet - Så gör du:

Våffelsmet med ägg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna våffelsmet med ägg är min favorit eftersom den ger frasiga, krispiga, och smakrika våfflor. Dessutom går den snabbt och enkelt att göra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl gräddfil
  • 1,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • I en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn, låt smöret smälta och ta sedan genast bort från värmen. Låt smöret svalna.
  • Under tiden, vispa ägg och mjölk. Tillsätt socker, vetemjöl, och saltet till äggblandningen. Vispa så smeten blir fri från klumpar.
  • Tillsätt gräddfil och smör till blandningen och rör om.
  • Grädda våfflorna i ett våffeljärn. Repetera till all smet har använts.
  • Njut av dina goda våfflor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Våffelsmet med ägg