Go Back
+ servings
Våfflor med vatten

Receptet - Så gör du:

Våfflor med vatten

4.5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på våfflor med vatten ger ljuvligt frasiga, snabba, och goda våfflor. Servera med dina favoriter, såsom sylt, grädde, med mera!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 8 våfflor

Ingredienser
 

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3,5 dl vatten
  • 6 msk smält och sedan kylt smör (eller rapsolja)

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg, socker, smör/olja och vaniljextrakt i en skål tills det är slätt.
  • Tillsätt vetemjöl och bakpulver.
  • Häll i vattnet och rör om tills du har en slät blandning. 
  • Pensla ditt våffeljärn med matfett och värm järnet.
  • Fyll våffeljärnet med smet, stäng våffeljärnet, och tillaga.
  • Servera våfflorna varma. Njut av dina våfflor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Våfflor med vatten