Gör en ljuvligt god, snabb, och enkel kladdkaka med mandelmjöl med detta recept. Detta är en kladdkaka med mandelmjöl, klassisk och bara med enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 10portioner
Ingredienser
2dlmandelmjöl
150gsmör
3stägg
2dlströsocker
0,6dlkakao
2tskvaniljsocker
1stliten nypa salt
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta bort från värmen och rör om.
Smörj en rund form, helst med löstagbar kant, som är cirka 20 centimeter i diameter. Bröa gärna med kokosflingor eller mandelmjöl.
Tillsätt ägg, strösocker, kakao, mandelmjöl, vaniljsocker samt salt till smöret i en större skål eller kastrull. Rör om och tillsätt smeten till formen.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen på 180°C i cirka 17-19 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha den.
Låt kladdkakan svalna, gärna i kylskåp.
Pudra eventuellt med florsocker och njut av din kladdkaka med mandelmjöl!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka med mandelmjöl
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!