Go Back
+ portioner

Receptet - Så gör du:

Kladdkaka med mandelmjöl

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en ljuvligt god, snabb, och enkel kladdkaka med mandelmjöl med detta recept. Detta är en kladdkaka med mandelmjöl, klassisk och bara med enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 2 dl mandelmjöl
  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,6 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta bort från värmen och rör om.
  • Smörj en rund form, helst med löstagbar kant, som är cirka 20 centimeter i diameter. Bröa gärna med kokosflingor eller mandelmjöl.
  • Tillsätt ägg, strösocker, kakao, mandelmjöl, vaniljsocker samt salt till smöret i en större skål eller kastrull. Rör om och tillsätt smeten till formen.
  • Grädda kladdkakan i mitten av ugnen på 180°C i cirka 17-19 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha den. 
  • Låt kladdkakan svalna, gärna i kylskåp.
  • Pudra eventuellt med florsocker och njut av din kladdkaka med mandelmjöl!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka med mandelmjöl
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!