Smörj och bröa en sockerkaksform med avtagbara kanter på cirka 22-25 cm i diameter.
I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt sedan varm mjölk (eller vatten), lite åt gången. Rör sedan ner smöret (eller margarinet).
I en annan skål, blanda mjöl och bakpulver, och rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten. Blanda till en enhetlig smet och häll sedan i sockerkaksformen.
Grädda i 35-45 minuter på ett galler i nedre delen av ugnen. När en sticka som sticks ner i tårtbotten är helt torr och degfri är tårtbotten klar.
Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna en aning. Lossa kanterna med en kniv.
Vänd upp på tårtbotten på galler, men låt formen ligga över och låt sedan kallna.
Dela kakan i två eller tre bitar när den fått vila, och njut sedan av att använda din tårtbotten till dina fina bakverk!