Go Back
+ servings
Tårtbotten utan potatismjöl

Receptet - Så gör du:

Tårtbotten utan potatismjöl

4.6/5 baserat på 33 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det går att göra riktigt bra tårtbotten utan potatismjöl med detta recept. Snabbt, enkelt, smidigt, och riktigt gott, med bra konsistens.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 3 lager

Utrustning

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör eller margarin, rumstempererat
  • ströbröd och matfett till formen

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 180°C.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform med avtagbara kanter på cirka 22-25 cm i diameter.
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt sedan varm mjölk (eller vatten), lite åt gången. Rör sedan ner smöret (eller margarinet).
  • I en annan skål, blanda mjöl och bakpulver, och rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten. Blanda till en enhetlig smet och häll sedan i sockerkaksformen.
  • Grädda i 35-45 minuter på ett galler i nedre delen av ugnen. När en sticka som sticks ner i tårtbotten är helt torr och degfri är tårtbotten klar.
  • Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna en aning. Lossa kanterna med en kniv.
  • Vänd upp på tårtbotten på galler, men låt formen ligga över och låt sedan kallna.
  • Dela kakan i två eller tre bitar när den fått vila, och njut sedan av att använda din tårtbotten till dina fina bakverk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tårtbotten utan potatismjöl