Go Back
+ servings
Kladdkaka utan vaniljsocker

Receptet - Så gör du:

Kladdkaka utan vaniljsocker

4.8/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Inget vaniljsocker? Inga problem! Detta är en riktigt god, enkel och snabb kladdkaka utan vaniljsocker, som görs med enkla, klassiska ingredienser.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 100 g smör
  • 2,75 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3,5 msk kakao

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta sedan bort från värmen.
  • När smöret svalnat, tillsätt socker och ägg till det smälta smöret och blanda väl.
  • Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
  • Tillsätt smeten till en smord och gärna bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Grädda kladdkakan i mitten av ugnen ca 15-18 min, beroende på hur kladdig du vill ha den.
  • Låt kakan kylas av och pudra eventuellt florsocker över den.
  • Servera eventuellt med dina favorittillbehör, såsom grädde, glass eller frukt.
  • Njut av din kladdkaka utan vaniljsocker!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka utan vaniljsocker