Denna läckra pajdeg med olja är klart på under 20 minuter! Du kommer att älska denna enkla pajdeg som kräver lite arbete. Släng bara ingredienserna med en gaffel, samla ihop degen, tryck ut i pajformen och grädda! Den är perfekt för söta eller salta pajer!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1pajdeg
Ingredienser
4,75dlvetemjöl
½tsksalt
½tskbakpulver
1,25dlolivolja
0,6dlmjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 230 grader Celsius.
I en pajform med ca 22 centimeters diameter, rör ihop mjöl, salt och bakpulver. Vispa mjölken, olivoljan i en måttbägare. Tillsätt vätskan i pajformen. Rör om med en gaffel för att blanda.
När degen är blandad, samla ihop den till en boll och platta ut den till en skiva i pajformen. Tryck ut den jämnt längs botten och uppåt på sidorna av pajformen för att bilda en skorpa. Nagga hål i botten av skorpan med en gaffel.
Grädda vid 230 grader Celsius i 10 minuter eller tills den är lätt gyllene. (Överbakning gör att skorpan blir seg.) Låt skorpan svalna på galler när den är klar.
Förvara den bakade skorpan täckt i rumstemperatur i upp till ett dygn innan du fyller den. När den är fylld kan du behöva kyla pajen.
Följ instruktionerna för pajereceptet du använder. Se till att skorpans kanter inte blir för bruna under gräddningen av hela pajen. Du kan täcka skorpans kanter med ett aluminiumfolie om så krävs.