Go Back
+ servings
Kanelbullar utan jäst

Receptet - Så gör du:

Kanelbullar utan jäst

4.8/5 baserat på 40 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ingen jäst? Inga problem! I detta recept på kanelbullar använder vi bakpulver istället för jäst. Resultatet blir ljuvligt härliga kanelbullar, helt utan jäst.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 20 kanelbullar

Ingredienser
 

Bulldegen

  • 7 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk mald kardemumma

Kanelfyllning

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 tsk kanel
  • 1 st liten nypa salt

Topping

  • 1 st ägg
  • 1 dl pärlsocker

Instruktioner

Bulldegen

  • Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en skål i mikrovågsugn.
  • Tillsätt mjölken till en bunke och tillsätt sedan smöret och rör om. Rör dessutom ner strösocker, kardemumma, salt och bakpulver. Tillsät sedan vetemjölet, och jobba ihop till en smidig, enhetlig deg.
  • Mjöla en ren, plan arbetsyta och ha ut degen. Arbeta ut en rektangulär degskiva på arbetsytan.

Kanelfyllning

  • Nu till kanelfyllningen. Blanda kanelfyllningens alla ingredienser i en skål. På din degskiva, strö över kanelfyllningen jämnt.
  • Rulla ihop din deg till lång rulle och skär upp den i 1,5 cm tjocka skivor. Placera varje skiva i bullpapper.

Topping och sista stegen

  • Vispa upp ett ägg lätt. Pensla varje kanelbulle med ägg. Garnera med pärlsocker.
  • Grädda kanelbullarna på en plåt mitt i ugnen på 225°C. Efter 10-12 minuter är de klara.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kanelbullar utan jäst