Ingen jäst? Inga problem! I detta recept på kanelbullar använder vi bakpulver istället för jäst. Resultatet blir ljuvligt härliga kanelbullar, helt utan jäst.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 20kanelbullar
Ingredienser
Bulldegen
7dlvetemjöl
50gsmör
2tskbakpulver
2,5dlmjölk
2mskströsocker
1tskmald kardemumma
Kanelfyllning
50gsmör, rumstempererat
0,5dlströsocker
3tskkanel
1stliten nypa salt
Topping
1stägg
1dlpärlsocker
Instruktioner
Bulldegen
Smält smöret i en kastrull på spisen, eller i en skål i mikrovågsugn.
Tillsätt mjölken till en bunke och tillsätt sedan smöret och rör om. Rör dessutom ner strösocker, kardemumma, salt och bakpulver. Tillsät sedan vetemjölet, och jobba ihop till en smidig, enhetlig deg.
Mjöla en ren, plan arbetsyta och ha ut degen. Arbeta ut en rektangulär degskiva på arbetsytan.
Kanelfyllning
Nu till kanelfyllningen. Blanda kanelfyllningens alla ingredienser i en skål. På din degskiva, strö över kanelfyllningen jämnt.
Rulla ihop din deg till lång rulle och skär upp den i 1,5 cm tjocka skivor. Placera varje skiva i bullpapper.
Topping och sista stegen
Vispa upp ett ägg lätt. Pensla varje kanelbulle med ägg. Garnera med pärlsocker.
Grädda kanelbullarna på en plåt mitt i ugnen på 225°C. Efter 10-12 minuter är de klara.