Go Back
+ servings
Amerikanska pannkakor utan bakpulver

Receptet - Så gör du:

Amerikanska pannkakor utan bakpulver

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett riktigt gott recept på amerikanska pannkakor som är helt utan bakpulver. Riktigt gott och så snabbt och enkelt att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st ägg, rumstempererade
  • 2 msk socker
  • ¼ tsk salt
  • 1,25 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk rumstempererat smör eller rapsolja

Instruktioner

  • Vispa ägg, socker och salt fluffigt och ljust med hjälp av en elvisp.
  • Vänd i siktat mjöl och mjölk. Tillsätt sist smör/olja och vispa väl.
  • Förvärm pannan och smörj med smör eller vegetabilisk olja.
  • Tillsätt en slev smet till pannan, och låt smeten breda ut sig själv. Stek tills den amerikanska pannkakan är brun på ena sidan, vänd sedan och fortsätt att steka, ca 2-3 minuter på varje sida. Repetera för all smet.
  • Njut av dina amerikanska pannkakor utan bakpulver!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Amerikanska pannkakor utan bakpulver