Go Back
+ servings
Tekakor utan jäst

Receptet - Så gör du:

Tekakor utan jäst

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa tekakor utan jäst använder bakpulver istället för jäst. Dessa tekakor utan jäst går snabbare att göra och smakar minst lika gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 8 tekakor

Ingredienser
 

  • 60 g smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 5 dl mjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • I en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen, smält smöret. I en bunke, blanda mjölet med bakpulver och salt. Tillsätt sedan smöret och mjölken och blanda till en kladdig deg. Känns den för lös, tillsätt lite mer mjöl.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till 8 st bollar och placera dem på plåten.
  • Platta ut tekakorna och nagga med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 13 till 15 minuter. De är klara när de har fått fin gyllene färg.
  • Ta ut ur ugnen, låt svalna, och servera!
Måltid Efterrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Tekakor utan jäst