Dessa tekakor utan jäst använder bakpulver istället för jäst. Dessa tekakor utan jäst går snabbare att göra och smakar minst lika gott!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 8tekakor
Ingredienser
60gsmör
8dlvetemjöl
1tsksalt
1mskbakpulver
5dlmjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
I en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen, smält smöret. I en bunke, blanda mjölet med bakpulver och salt. Tillsätt sedan smöret och mjölken och blanda till en kladdig deg. Känns den för lös, tillsätt lite mer mjöl.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till 8 st bollar och placera dem på plåten.
Platta ut tekakorna och nagga med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 13 till 15 minuter. De är klara när de har fått fin gyllene färg.