Go Back
+ längder

Receptet - Så gör du:

Glutenfria biscotti

4.6/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ljuvligt goda glutenfria biscotti med mandel. Jag älskar att ställa fram dessa biscotti i en fin glasburk, det blir då både gott och vackert!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 2 längder

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl grovhackad sötmandel
  • 4 dl glutenfri mjölmix

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  • I en bunke, vispa rumstempererat smör och strösocker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa.
  • I en annan skål, blanda bakpulver, vaniljsocker, och mjölmix, och blanda sedan ner i ägg- och smörsmeten. Blanda väl.
  • Tillsätt nu den grovhackade sötmandeln och blanda på nytt.
  • Förbered en plåt med bakplåtspapper och forma två längder av smeten ovanpå plåten. Platta till lätt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i 15 minuter.
  • Tag ut och låt svalna en aning innan du skär up längderna i sneda centimeterbreda biscotti.
  • Sänk nu ugnsvärmen till 125 grader Celsius. Grädda på nytt i ungefär 30 minuter tills det blivit helt torrt.
  • Förvara i en lufttät burk när det svalnat, njut av dina glutenfria biskotti!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria biscotti
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!