Go Back
+ servings
Glutenfri ostkaka

Receptet - Så gör du:

Glutenfri ostkaka

4.3/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en glutenfri ostkaka med keso som är riktigt, riktigt god! Enkel att göra och med en handfull enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser
 

  • 4 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 msk glutenfri mjölmix (ex. Finax röda)
  • 2,75 dl vispgrädde
  • 1,25 dl skållad sötmandel (utan skalet)
  • 330 g naturell keso
  • smör till formen

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
  • I en bunke, vispa ägg, glutenfri mjölmix, vispgrädde och strösocker.
  • Finhacka mandel, antingen med kniv eller i en mixer.
  • Tillsätt mandeln och keson till bunken och rör om så det blandas.
  • Plocka fram en ugnsform med upphöjda kanter och smöra den, tillsätt sedan innehållet i bunken.
  • Grädda den glutenfria ostkakan mitt i ugnen i ungefär 40 minuter på 175 grader Celsius. Titta till ostkakan med jämna mellanrum och var redo att klä över den med ugnsfolie om den får alldeles för mycket färg.
  • Ta ut ur ugnen. Njut av din glutenfria ostkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri ostkaka