Detta är en glutenfri ostkaka med keso som är riktigt, riktigt god! Enkel att göra och med en handfull enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 50 minuterminuter
Portioner 6personer
Ingredienser
4stägg
0,5dlströsocker
4mskglutenfri mjölmix (ex. Finax röda)
2,75dlvispgrädde
1,25dlskållad sötmandel (utan skalet)
330gnaturell keso
smör till formen
Instruktioner
Förvärm ugnen till 175 grader Celsius.
I en bunke, vispa ägg, glutenfri mjölmix, vispgrädde och strösocker.
Finhacka mandel, antingen med kniv eller i en mixer.
Tillsätt mandeln och keson till bunken och rör om så det blandas.
Plocka fram en ugnsform med upphöjda kanter och smöra den, tillsätt sedan innehållet i bunken.
Grädda den glutenfria ostkakan mitt i ugnen i ungefär 40 minuter på 175 grader Celsius. Titta till ostkakan med jämna mellanrum och var redo att klä över den med ugnsfolie om den får alldeles för mycket färg.