Go Back
+ servings
Glutenfri bechamelsås

Receptet - Så gör du:

Glutenfri bechamelsås

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta glutenfria recept på bechamelsås kan göras med eller utan mejeriprodukter, och resultatet blir alltid riktigt vackert.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 5 msk smör eller 4,5 msk olivolja
  • 4 msk glutenfri mjölmix
  • 9,5 dl mjölk (komjölk, kokosmjölk eller mandelmjölk)
  • 1 tsk salt
  • frivilligt: 1/2 tsk nyriven muskotnöt

Instruktioner

  • I en medelstor kastrull, värm smöret på medelhög värme tills det smält (eller värm olja). Tillsätt det glutenfria mjölet och vispa tills det är slätt. Koka på medelvärme tills blandningen får en ljus, gyllene sandig färg, cirka 6 till 7 minuter.
  • Värm under tiden mjölken i en separat kastrull tills den precis kokar upp. Tillsätt den varma mjölken till mjölblandningen 2,5 dl i taget, vispa hela tiden tills den är väldigt slät. Koka upp. Låt bubbla i 10 minuter, rör hela tiden och ta sedan bort från värmen. Krydda med salt och eventuellt muskotnöt och ställ åt sidan tills bechamelsåsen ska användas.
  • Njut av din glutenfria bechamelsås!
Måltid Sås
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Glutenfri bechamelsås