Detta glutenfria recept på bechamelsås kan göras med eller utan mejeriprodukter, och resultatet blir alltid riktigt vackert.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1sats
Ingredienser
5msksmör eller 4,5 msk olivolja
4mskglutenfri mjölmix
9,5dlmjölk (komjölk, kokosmjölk eller mandelmjölk)
1tsksalt
frivilligt: 1/2 tsk nyriven muskotnöt
Instruktioner
I en medelstor kastrull, värm smöret på medelhög värme tills det smält (eller värm olja). Tillsätt det glutenfria mjölet och vispa tills det är slätt. Koka på medelvärme tills blandningen får en ljus, gyllene sandig färg, cirka 6 till 7 minuter.
Värm under tiden mjölken i en separat kastrull tills den precis kokar upp. Tillsätt den varma mjölken till mjölblandningen 2,5 dl i taget, vispa hela tiden tills den är väldigt slät. Koka upp. Låt bubbla i 10 minuter, rör hela tiden och ta sedan bort från värmen. Krydda med salt och eventuellt muskotnöt och ställ åt sidan tills bechamelsåsen ska användas.