Go Back
+ servings
Havrekakor utan socker

Receptet - Så gör du:

Havrekakor utan socker

4.8/5 baserat på 26 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa ljuvliga sockerfria havrekakor är ett bevis på att det går att undvika socker och ändå baka riktigt goda kakor! Detta är en sockerfri och mer hälsosam version av en gammal goding, nämligen havrekakor.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 15 kakor

Ingredienser
 

  • 3,5 dl havregryn
  • 2,5 dl havremjöl eller vetemjöl
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st mogna bananer, mosade
  • 2 st ägg
  • 50 g osaltat smör eller 0,5 dl smält kokosolja
  • 1,75 dl hackade dadlar eller russin
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
  • Kombinera havregryn, havremjöl/vetemjöl, kanel, bakpulver och salt i en stor skål. Mosa bananerna i en medelstor skål. Tillsätt ägg, kokosolja (eller smör) och vanilj; vispa tills det är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och dadlarna (eller russin) i bananblandningen; rör om tills det blandas. Rulla matskedar av deg till bollar och lägg på den förberedda bakplåten, gör 15 kakor per sats.
  • Grädda tills kakorna är fasta vid beröring och lätt gyllenbruna på botten, 15 till 17 minuter. Lägg över till ett galler för att svalna helt. Upprepa med resterande smet.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Havrekakor utan socker