Dessa ljuvliga sockerfria havrekakor är ett bevis på att det går att undvika socker och ändå baka riktigt goda kakor! Detta är en sockerfri och mer hälsosam version av en gammal goding, nämligen havrekakor.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 15kakor
Ingredienser
3,5dlhavregryn
2,5dlhavremjöl eller vetemjöl
0,5tskmald kanel
0,5tskbakpulver
0,5tsksalt
2stmogna bananer, mosade
2stägg
50gosaltat smör eller 0,5 dl smält kokosolja
1,75dlhackade dadlar eller russin
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Värm ugnen till 180 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
Kombinera havregryn, havremjöl/vetemjöl, kanel, bakpulver och salt i en stor skål. Mosa bananerna i en medelstor skål. Tillsätt ägg, kokosolja (eller smör) och vanilj; vispa tills det är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och dadlarna (eller russin) i bananblandningen; rör om tills det blandas. Rulla matskedar av deg till bollar och lägg på den förberedda bakplåten, gör 15 kakor per sats.
Grädda tills kakorna är fasta vid beröring och lätt gyllenbruna på botten, 15 till 17 minuter. Lägg över till ett galler för att svalna helt. Upprepa med resterande smet.