Ingen mjölk? Inga problem! Dessa plättar utan mjölk eller smör har en riktigt fin konsistens och smakar minst lika gott som vanliga plättar!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
3,5dlvatten
1,2dlrapsolja
2stägg
5dlvetemjöl
0,5dlströsocker
1tskvaniljsocker
3msk(inte ett stavfel) bakpulver
1tsksalt
Instruktioner
Blanda vatten, olja, och ägg i en stor bunke.
I en medelstor bunke, rör ihop mjölet, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt torrblandningen till det våta och rör om tills det blandas. Rör inte ut alla klumpar. Du vill inte ha gigantiska klumpar men vissa medelstora klumpar är okej. Om du blandar för mycket blir dina pannkakor inte fluffiga!
Smörj en panna med matfett och ställ på medel-låg värme.
Häll lite av smeten i mitten av pannan åt gången. Använd en sked för att forma till en mer cirkulär form, om så önskas.
Stek plätten tills du börjar se att det bubblar under ytan. När pannan är riktigt varm bör detta bara ta cirka 2 minuter per sida. När du ser bubblan, kontrollera och om den är brun på botten, vänd sedan.
Stek i ytterligare 2 minuter.
Repetera för all smet och placera färdiga plättar på en tallrik. Servera gärna omedelbart.
Låt resterna svalna och ställ i kylen i upp till 4 dagar eller frys i 3 månader.