Go Back
+ servings
Vaniljsås utan ägg

Receptet - Så gör du:

Vaniljsås utan ägg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en vaniljsås utan ägg som är läcker, silkeslen, och slät. Den är så mångsidig och lätt att göra. Gör en fantastisk äggfri vaniljsås! Kombinera med vilken efterrätt som helst!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 deciliter

Ingredienser
 

  • 1,2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse eller vetemjöl
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Blanda socker och majsstärkelse i en liten kastrull. Rör gradvis i kokande vatten.
  • Rör hela tiden och låt koka upp långsamt i 5 minuter eller tills den tjocknar till önskad konsistens.
  • Rör ner smör och vaniljextrakt, och en liten nypa salt. Servera gärna varm, och förvara rester i kylskåp!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Vaniljsås utan ägg