Här är en ljuvlig banankaka utan ägg som är riktigt enkel att göra och riktigt saftig och god. Inga komplicerade ingredienser och inga ägg!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 40 minuterminuter
Portioner 1bankaka
Ingredienser
50gmargarin
1,25dlmjölk
1stmogen banan
2,5dlvetemjöl
3mskpotatismjöl
1,25dlströsocker
2tskbakpulver
0,5tskkanel
Instruktioner
Smält smöret i antingen en kastrull på spisen, eller i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen och blanda genast i mjölken. Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
Mosa din banan i en skål med en gaffel. Genom att röra om, blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda sedan ned smöret och bananen och rör till en enhetlig smet. Tänk på att vi bara vill blanda alldeles lagom för att inte göra kakan seg i konsistensen.
Smöra och bröa en mindre form och grädda din banankaka på 180 grader Celsius i ungefär 30 minuter.
Ta ut ur ugnen, stjälp ut på ett galler eller plan yta och låt banankakan kallna helt innan uppskärning.