Go Back
+ servings
Banankaka utan ägg

Receptet - Så gör du:

Banankaka utan ägg

4.6/5 baserat på 34 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvlig banankaka utan ägg som är riktigt enkel att göra och riktigt saftig och god. Inga komplicerade ingredienser och inga ägg!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 1 bankaka

Ingredienser
 

  • 50 g margarin
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 st mogen banan
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel

Instruktioner

  • Smält smöret i antingen en kastrull på spisen, eller i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen och blanda genast i mjölken. Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Mosa din banan i en skål med en gaffel. Genom att röra om, blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda sedan ned smöret och bananen och rör till en enhetlig smet. Tänk på att vi bara vill blanda alldeles lagom för att inte göra kakan seg i konsistensen.
  • Smöra och bröa en mindre form och grädda din banankaka på 180 grader Celsius i ungefär 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen, stjälp ut på ett galler eller plan yta och låt banankakan kallna helt innan uppskärning.
  • Njut av din banankaka utan ägg!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Banankaka utan ägg