Denna mångsidiga chokladsmörkräm är den överlägset bästa jag någonsin smakat och efterfrågas ofta för födelsedagstårtor, cupcakes, med mera!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 1lager
Ingredienser
115gsmör, rumstempererat
0,8dlkakao
4dlflorsocker
0,5dlmjölk
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Tillsätt kakao i en stor skål, bunke eller skål med mixer. Vispa igenom för att få bort eventuella klumpar.
Rör ihop smör och kakao tills det är väl blandat. Tillsätt florsocker och mjölk till kakaoblandningen genom att tillsätta 1 dl florsocker följt av ungefär en matsked mjölk. Efter att varje tillsats har kombinerats, sätt mixern på hög hastighet i ungefär en minut. Upprepa tills allt socker och mjölk har tillsatts.
Tillsätt vaniljextrakt och blanda väl.
Om frostingen verkar för torr, tillsätt mer mjölk, en matsked i taget tills den når rätt konsistens. Om den verkar våt och inte håller sin form, tillsätt mer florsocker, en matsked i taget tills den når rätt konsistens.