Go Back
+ servings
Tacopaj med äggstanning

Receptet - Så gör du:

Tacopaj med äggstanning

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en ljuvlig tacopaj äggstanning, med smak av härliga tacos, ost, och ett härligt gott pajskal. Enkel att laga och med riktigt god smak!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Deg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör, rumstempererat

Tacofyllning

  • 200 g mild ost
  • 400 g tacokryddad köttfärs

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Instruktioner

Pajdeg

  • I en bunke, nyp ihop alla ingredienser till pajdegen till en deg. Tryck ut degen i en pajform på cirka 24-26 cm i diameter, inklusive kanterna.
  • Nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen i ca 25 min. Förvärm ugnen till 200 grader sista 10 minuterna.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 min. Fortsätt med fördel med följande steg under tiden!

Tacofyllning

  • Stek köttfärsen i lite matolja och tillsätt tacokrydda.
  • Riv osten.
  • I pajformen, tillsätt din taco-köttfärs och sedan osten ovanpå.

Äggstanning

  • Vispa upp äggen lite halvt och blanda dem med mjölken. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar.
  • Häll ut jämnt över tacofyllningen i pajskalet.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i ungefär 30-35 minuter tills den stelnat.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tacopaj med äggstanning