Go Back
+ servings
Krämig vegetarisk pasta

Receptet - Så gör du:

Krämig vegetarisk pasta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna ljuvligt krämiga vegetariska pasta med smörstekta champinjoner överdragna i en krämig sås med rykande varm pasta blir snabbt en favorit. Går supersnabbt att göra och blir enkelt supergod.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 300 g fullkornspasta (spaghetti, linguine, etc.)
  • 4 msk smör
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g champinjoner, skivade
  • 2 msk mjöl (eller fullkornsmjöl)
  • 3,5 dl mjölk
  • salt och peppar efter smak
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk herbes de Provence eller oregano
  • 0,5 dl vatten, buljong, mjölk eller grädde (valfritt)
  • 0,5 dl färsk persilja (mer efter smak)

Instruktioner

  • Koka pastan i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan och häll i lite olja för att förhindra att den klibbar.
  • Smält hälften av smöret på medelhög värme. Tillsätt hälften av vitlöken och fräs i en minut tills det doftar. Tillsätt champinjonerna och fräs i 5-10 minuter tills den blivit gyllenbrun och mjuk. Sätt åt sidan.
  • Tillsätt den andra halvan av smöret i pannan och smält igen på medelhög värme. Tillsätt den andra hälften av vitlöken och fräs i en minut tills det doftar. Tillsätt mjöl och herbes de provence/oregano. Fräs i en minut för att få bort mjölsmaken. Tillsätt mjölken långsamt, vispa så att den blandas. Låt blandningen puttra tills den tjocknat. Krydda med salt och peppar.
  • Rör ihop såsen, pastan och svampen. Tillsätt olivoljan och vattnet efter behov så att såsen inte blir för tjock. Rör ner persiljan precis innan servering.
  • Njut av din krämiga vegetariska pasta!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Krämig vegetarisk pasta