Daimbiskvier är ljuvliga biskvier med härlig smak av daimchoklad, som är otroligt goda och roliga att göra. Dessa biskvier blir snabbt favoriter till kaffet eller fikat, och imponerar på alla som får smaka på dem.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet30 minuterminuter
Totalt 1 timmet45 minuterminuter
Portioner 20daimbiskvier
Ingredienser
Bottnarna
200gmandelmassa
1stäggvita
0,5dlströsocker
Fyllning
150gsmör, rumstempererat
3dlflorsocker
2tskvaniljsocker
0,5dlhett vatten
1stdaimbit (cirka 30 gram)
50gsmält choklad
Topping
1stdaim (cirka 60 gram)
200gchoklad, mörk
2tskrapsolja
Instruktioner
Bottnarna
Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
Börja med att riva din mandelmassa grovt. I en större skål eller bunke, blanda din mandelmassa med socker och äggvita. Rör om till du har en klumpfri smet.
Spritsa ut eller klicka ut ca 20 st bottnar på en plåt klädd i bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min på 180 grader Celsius.
Låt svalna och fortsätt vidare med följande steg av receptet under tiden!
Fyllning
I en ren bunke eller skål, vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker, gärna med en elvisp.
Tillsätt hett vatten lite i taget under tiden som du vispar. Det ska vispas kraftigt i cirka 8 minuter tills att en fluffig smörkräm uppstått.
Tillsätt smält mörk choklad och finhackad daim.
Nu när bottnarna har svalnat, bred på fyllningen på bottnarna.
Ställ in i kylen, eller gärna i frysen i cirka 25 minuter.
Topping
Hacka upp lite daim till att ha redo till att toppa med i sista steget.
När tiden i kylan för biskvierna börjar gå ut, börja smälta den mörka chokladen till toppingen i exempelvis ett vattenbad. Ett tips är att smälta chokladen i en kaffekopp då det blir mycket enklare att doppa biskvierna vackert. Detta blir kladdigt om händerna, och det är helt normalt!
Blanda ner oljan i chokladen, och doppa varje biskvi i chokladen, lugnt och metodiskt.
Varje färdigdoppad biskvi ställer vi på bakplåten igen, och toppar med lite daimkross. Repetera tills att alla daimbiskvier har blivit doppade och toppats med daim.