Go Back
+ servings
Rågkakor (småkakor)

Receptet - Så gör du:

Rågkakor (småkakor)

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa småkakor som heter rågkakor är klassiker och påminner om härlig mördeg i smaken. För härliga, tidlösa kakor som kan förvaras i kakburk och som är väldigt härliga till kaffet, kan jag rekommendera dessa tidlösa kakor!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 65 rågkakor

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl rågsikt
  • 200 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 1 dl strösocker

Instruktioner

  • I en bunke, rör ihop ingredienserna till en smidig deg.
  • Ställ in bunken med degen i kylen i ungefär en timme.
  • Klä din plåt med bakplåtspapper.
  • Ta ut ur kylen och kavla ut degen till ett tunt degtäcke. Tryck ut runda kakor ur täcket och nagga dem med en gaffel. Tryck även ut ett litet hål i varje kaka. Placera kakorna på bakplåten. Avsluta med att kavla ut degen från hålen och trycka ut kakor på nytt.
  • Värm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Grädda dina rågkakor i mitten av ugnen i ca 4-5 min.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rågkakor (småkakor), Småkaka