Dessa småkakor som heter rågkakor är klassiker och påminner om härlig mördeg i smaken. För härliga, tidlösa kakor som kan förvaras i kakburk och som är väldigt härliga till kaffet, kan jag rekommendera dessa tidlösa kakor!
Förberedelser 30 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 65rågkakor
Ingredienser
2dlvetemjöl
2,5dlrågsikt
200gsmör eller margarin, rumstempererat
1dlströsocker
Instruktioner
I en bunke, rör ihop ingredienserna till en smidig deg.
Ställ in bunken med degen i kylen i ungefär en timme.
Klä din plåt med bakplåtspapper.
Ta ut ur kylen och kavla ut degen till ett tunt degtäcke. Tryck ut runda kakor ur täcket och nagga dem med en gaffel. Tryck även ut ett litet hål i varje kaka. Placera kakorna på bakplåten. Avsluta med att kavla ut degen från hålen och trycka ut kakor på nytt.
Värm ugnen till 180 grader Celsius.
Grädda dina rågkakor i mitten av ugnen i ca 4-5 min.