Go Back
+ servings
Finsk makaronilåda

Receptet - Så gör du:

Finsk makaronilåda

4.9/5 baserat på 16 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En finsk makaronilåda med härlig köttfärs är en klassiker som är en perfekt måltid som är snabb och enkel att laga. Passar perfekt när som helst i veckan, och uppskattas av alla!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 300 g (6 dl) makaroner
  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 0,5 msk olivolja
  • ströbröd

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 7 dl mjölk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,25 tsk vitpeppar

Instruktioner

  • Koka makaronerna i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackning. Låt rinna av i en sil.
  • Stek köttfärsen så den får färg och tillsätt den hackade löken. Rör ner pastan och häll upp i en smord rymlig ugnsform. Jämna ut blandningen.
  • Äggstanningen: I en skål, vispa ihop ägg, mjölk, salt, svartpeppar, vitpeppar och paprikapulver, och häll sedan innehållet i skålen i ugnsformen.
  • Strö ströbröd ovanpå makaronilådan.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 graders Celsius i ungefär 1 timme.
  • Ta ut ur ugnen och låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
  • Njut av din finska makaronilåda!
Måltid Huvudrätt
Kök Finskt
Nyckelord Finsk makaronilåda, Makaronilaatikko