En finsk makaronilåda med härlig köttfärs är en klassiker som är en perfekt måltid som är snabb och enkel att laga. Passar perfekt när som helst i veckan, och uppskattas av alla!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 55 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 4personer
Ingredienser
300g(6 dl) makaroner
400gköttfärs
1stgul lök
0,5mskolivolja
ströbröd
Äggstanning
3stägg
7dlmjölk
1,5tsksalt
1tsksvartpeppar
0,5tskpaprikapulver
0,25tskvitpeppar
Instruktioner
Koka makaronerna i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackning. Låt rinna av i en sil.
Stek köttfärsen så den får färg och tillsätt den hackade löken. Rör ner pastan och häll upp i en smord rymlig ugnsform. Jämna ut blandningen.
Äggstanningen: I en skål, vispa ihop ägg, mjölk, salt, svartpeppar, vitpeppar och paprikapulver, och häll sedan innehållet i skålen i ugnsformen.
Strö ströbröd ovanpå makaronilådan.
Grädda i mitten av ugnen på 175 graders Celsius i ungefär 1 timme.
Ta ut ur ugnen och låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.