Att tillaga kamben i ugnen på låg värme i några timmar ger otroligt mört kött som faller av från benet. Det är det enklaste sättet att göra dem och fortfarande ha den där sönderfallande godheten alla älskar. Jag föredrar faktiskt ugnsbakade framför grillade nu, konsistensen är bara perfekt.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 2 timmart15 minuterminuter
Totalt 2 timmart25 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
2bitarkamben (ca 1,4 kg)
2mskfarinsocker
1mskpaprika
1tskmald svartpeppar
1tsksalt
1tskvitlökspulver
½tskcayennepeppar
1tsklökpulver
2,5dlBBQ-sås
Instruktioner
Förvärm ugnen till 135°C.
Skölj och klappa kambenen torra med hushållspapper. Ta bort det vita membranet ovanpå kambenen för mindre sega kamben, men detta är frivilligt.
Blanda alla kryddor och massera in överallt på kambenen.
Linda in kambenen i folie på en plåt, och se till att täta till ändarna genom att vrida om dem.
Tillaga i mitten av ugnen i 2 timmar. Du vet att det är klart när köttet lossnar från benet och är mört. Fortsätt tillaga tills benet släpper lätt när det dras ut (upp till 4 timmar för större kamben).
Dra av folien och kassera eventuell saft. Pensla kambenen med BBQ-sås.
Ställ ugnen på 225°C. När den är varm, tillaga i cirka 3-5 minuter, denna gång utan att kambenen är inlindade i folie. Upprepa med ytterligare ett lager bbq-sås, om så önskas.
Servera dina ljuvliga kamben i ugn med valfria tillbehör.