Go Back
+ servings
Kamben i ugn

Receptet - Så gör du:

Kamben i ugn

4.8/5 baserat på 22 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Att tillaga kamben i ugnen på låg värme i några timmar ger otroligt mört kött som faller av från benet. Det är det enklaste sättet att göra dem och fortfarande ha den där sönderfallande godheten alla älskar. Jag föredrar faktiskt ugnsbakade framför grillade nu, konsistensen är bara perfekt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar 15 minuter
Totalt 2 timmar 25 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 bitar kamben (ca 1,4 kg)
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk paprika
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 2,5 dl BBQ-sås

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 135°C.
  • Skölj och klappa kambenen torra med hushållspapper. Ta bort det vita membranet ovanpå kambenen för mindre sega kamben, men detta är frivilligt.
  • Blanda alla kryddor och massera in överallt på kambenen.
  • Linda in kambenen i folie på en plåt, och se till att täta till ändarna genom att vrida om dem.
  • Tillaga i mitten av ugnen i 2 timmar. Du vet att det är klart när köttet lossnar från benet och är mört. Fortsätt tillaga tills benet släpper lätt när det dras ut (upp till 4 timmar för större kamben).
  • Dra av folien och kassera eventuell saft. Pensla kambenen med BBQ-sås.
  • Ställ ugnen på 225°C. När den är varm, tillaga i cirka 3-5 minuter, denna gång utan att kambenen är inlindade i folie. Upprepa med ytterligare ett lager bbq-sås, om så önskas.
  • Servera dina ljuvliga kamben i ugn med valfria tillbehör.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kamben i ugn